Inbjudan/Invitasjon: Svensk-norsk inspirasjonswebinar om Universell utforming av eLæring

2. juni 2021, kl. 13.00-15.30

I webinariet delar lärare och pedagogiska utvecklare med sig av sina tankar och erfarenheter av att öka inkluderingen i sina kurser och att sprida kunskapen om UDL inom sina universitet. Du får också möjlighet att i förväg ta del av en video med en students erfarenheter av studier och dyslexi och under webinariet ställa frågor till studenten.

Webinariet är en del av ErasmusPlus-projektet TINEL (Towards Inclusive eLearning) och vi inleder kort om projektets syfte och preliminära resultat. Vi avslutar webinariet med en diskussion om vilka kurser, utbildningsmaterial och annat stöd som behövs för att sprida UDL/UDeL vid svenska och norska universitet och högskolor.

Universal Design for Learning (UDL) är ett ramverk för att en stor mångfald av studenter ska kunna engagera sig i lärandet på olika sätt, inhämta information på olika sätt och redovisa sina kunskaper på olika sätt – oavsett bakgrund, funktionsnedsättning, familje- eller arbetssituation, socio-ekonomisk situation m m. Med ett fokus på eLärande och blended learning kallar vi det UDeL, Universal Design for eLearning.

 

Tid, plats och anmälan

Når: Onsdag 2. juni 2021, kl. 13.00-15.30.
Møteplattform: Online (Zoom).  Vi skickar ett mail dagen före med en Zoom-länk till webinariet.

Anmälan: Anmäl dig senast 31 maj till hakan.eftring@certec.lth.se
Skriv «UDeL-webinarium» i ämnesraden och skriv ditt namn, lärosäte och land i mailet.
Webinariet är kostnadsfritt.

Inbjudan och agenda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *