Kursinbjudan: Lärande för hållbar utveckling

Fram till 8 december går det att söka till kursen HEDS – Higher Education Didactics för Sustainability, som ges på nytt i vår. Kursen riktar sig till universitetslärare som vill arbeta med Lärande för hållbar utveckling.

Kursen Higher Education Didactics in Sustainability (HEDS) syftar till att stärka förmågan hos universitetslärare, pedagogiska utvecklare och andra som är involverade i kursplanering inom högre utbildning, att integrera hållbarhet i utbildning och undervisning.

Kursen är utformad enligt PBL (problembaserat lärande) där deltagarna samarbetar i grupper för att utforska frågor om hur utbildning och undervisning kan organiseras för att främja en mer hållbar värld.

Kursspråket är engelska och den genomförs helt online, vilket ger dig möjlighet att ta del av kursmaterial och samarbeta med internationella kollegor. Kursen använder främst Zoom för virtuella möten och kan inkludera andra digitala verktyg baserat på varje grupps behov. Kursen pågår från den 29 januari till den 26 april 2024 och motsvarar 80 timmars heltidsarbete.

Det finns ett visst antal platser för lärare som arbetar vid de lärosäten som ger kursen (Linnéuniversitetet, Karlstad universitet, Mittuniversitetet, Mälardalens högskola, Lunds universitete och Inland Norway University of Applied Sciences), men även möjlighet för lärare vid andra lärosäten att vara med som ”open learners”.

För mer information

HEDS241 (kursrum i Canvas)

Vänligen,

Alexis Engström

Pedagogisk utvecklare och projektledare skrivlyftet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *