Välkomna på skrivinternat, 2019!

Skrivinternat i Swednets regi!
Efter förra årets succé vid Häckeberga slott utanför Lund, så arrangerar Swednet nu sitt andra skrivinternat för sina medlemmar. Här kan du under några dagars tid få möjlighet att fokusera på ditt skrivande tillsammans med en mindre grupp. Skrivandet kan utgöras av vetenskapliga arbeten (artiklar, rapporter, forskningsansökningar o.d.) eller reflekterande texter baserade på beprövad erfarenhet men bör vara av relevans för det högskolepedagogiska området. Vi ser gärna att du har ett påbörjat arbete som det i möjligaste mån går att avsluta inom skrivinternatets tidsram.


Tid och plats:
Noors slott i Knivsta (ca 15 min från Arlanda), 12-14 augusti

Upplägg:
Skrivinternatet inleds vid lunchtid måndagen den 12 augusti (ca kl 12:00) och avslutas efter lunch den 14 augusti (ca kl 13). Du erbjuds rum och helpension på fantastiskt vackra Noors slott i Knivsta. Skrivinternatet innehåller både seminarier i grupp och egen tid för skrivande. Vi har tillgång till två konferensrum och flertalet andra inbjudande sittgrupper där du kan arbeta i lugn och ro och under avslappnande former. Runt slottet finns en underbar natur som inbjuder till promenader för reflektion och samtal.

Det kommer att finnas en seminarieledare på plats för att guida skrivprocessen. Utöver seminarieledaren så kommer Jan Stockfors från Högre utbildning, en tidskrift som publicerar texter av författare från många olika ämnes- och skrivtraditioner, att hålla i ett seminarium. Organisatör är Swednets styrelse med Åse Nygren och Jeanette Sjöberg i spetsen.

För er som är med i forskarhandledarutbildarnätverket (NFU) så har vi i år förlagd nätverksträffen i anslutning till skrivinternatet. NFU träffas under förmiddagen den 12 augusti vid Noors slott. För de som sedan vill ansluta till skrivinternatet går det alldeles utmärkt.

Anmälan:
Anmälan görs till Åse Nygren (ase.nygren@bth.se) senast den 10 maj. Anmälan är bindande. Avanmälan debiteras. I din anmälan ska namn, universitet och skrivprojekt framgå tillsammans med faktureringsadress och referensnummer. Vi ser också gärna att ett skriftligt intyg från ansvarig chef bifogas där det framgår att man ämnar avsätta tid och medel för skrivinternatet för deltagaren ifråga. Skrivprojektet ska motiveras – varför är detta projekt viktigt för dig personligen och varför är frågeställningen av särskild relevans för det högskolepedagogiska fältet?

Kostnaden för internatet subventioneras av Swednet. Deltagarnas kostnad är 4000 kr. I detta pris ingår eget rum (2 nätter) och helpension på Noors slott. Egen dator medtages.

Vem får ansöka?
Swednets skrivinternat är öppet för alla våra medlemmar. Vi strävar efter en bred lärosätesrepresentation. Antal platser är begränsat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *